Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Dotări moderne la ISU Mehedinţi
Este vorba de o ,,şenilată” şi o autospecială complexă de intervenţie, descarcerare şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă - FRAP
Iulian Gogonea ,22 februarie 2015,23:55 nr. afisari:1669
Până la sfârşitul acestui an, ISU „Drobeta” al judeţului Mehedinţi va beneficia, de o autospecială complexă de intervenţie, descarcerare şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă - FRAP şi de un autovehicul cu şenile/roţi tip UTV cu capacitate mărită de trecere. Acest lucru va fi posibil prin proiectul „Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă”, ce face parte din Programul Operaţional Regional al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară S-V Oltenia, în care Consiliul Judeţean Mehedinţi este membru. 
 
Cele două autospeciale, de care va beneficia ISU „Drobeta”, sunt ultimele ce vor fi achiziţionate prin acest program. Tot prin acest program, ISU „Drobeta” a beneficiat, începând cu anul 2011 şi până în prezent, de 10 autospeciale de intervenţie. Dintre acestea, trei au fost autospeciale cu apă şi spumă marca MAN, cu o capacitate de 2000l, patru autospeciale cu apă şi spumă marca Mercedes, cu o capacitate de 5000 l, o autospecială cu o capacitate mărită marca MAN de 7500l, o autospecială pentru descarcerări grele şi  o autospecială pentru salvări la înălţimi de până la 48 m.
 
Cele 10 autospecialele au fost distribuite la subunităţile care le folosesc pentru stingerea incendiilor, descarcerare şi prim-ajutor calificat, salvări de persoane, dar şi alte situaţii de urgenţă în care viaţa cetăţenilor şi bunurile acestora au fost puse în pericol. Toate aceste autospeciale au intervenit în peste 1000 de situaţii de urgenţă.  Aceste 10 autospeciale achiziţionate, prin Programul Operaţional Regional al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară S-V Oltenia, nu sunt singurele  autospeciale primite de ISU „Drobeta”. Prin proiecte transfrontaliere derulate atât de IGSU, cât şi de ISU „Drobeta” în calitate de lider de proiect, dar şi prin sponsorizări, ISU „Drobeta” a beneficiat, până în prezent, de alte 8 autospeciale, 5 dintre acestea fiind ambulanţe SMURD, care au intrat în dotarea ISU în decembrie 2009, o autospecială de intervenţie cu apă şi spumă marca Volvo, o autospecială Dacia Duster cu un modul CBRN, un centru mobil de comandă şi control, sistem de supraveghere şi control acces, dar şi mijloace şi costume de intervenţie (2 bărci pneumatice, 3 ATV-uri, un costum pirotehnic, 2 costume de scafandri, o cameră termic în infraroşu, 50 de saci stingători şi alte mijloace şi echipamente de salvare din diferite medii).
 
Curs valutar BNR - 23-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj