Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
RAAN –Închiderea RAAN are efecte devastatoare pentru Severin, şi nu numai
Complexul Energetic Oltenia nu mai livrează cărbune la RAAN
Adio cădură, adio apă caldă, la Severin!
Iulian Gogonea ,26 februarie 2015,00:05 nr. afisari:1759

RAAN nu va mai primi cărbune şi implicit nu va mai putea furniza agent termic municipiului Drobeta- Turnu Severin. Într-un comunicat de presă postat pe site-ul CEO se arată că RAAN nu va mai primi cărbune de la Complex începând cu luna martie a anului 2015.

Având in vedere faptul ca Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare a notificat oficial Primaria Drobeta- Turnu Severin în scopul rezilierii contractului de furnizare a agentului termic către populaţie şi instituţiile publice, rezultă că, începand cu luna martie, RAAN nu mai este client al CE Oltenia. De-a lungul timpului, carierele din Motru şi Husnicioara au livrat circa 3 milioane tone cărbune/an către această unitate.
Arată reprezentanţii Complexului Energetic Oltenia

Pentru salariaţii carierelor Roşiuţa, Lupoaia, Husnicioara, toate acestea înseamnă pierderea unor pieţe tradiţionale care asigurau circa 40% din veniturile unităţilor miniere menţionate.
Se mai arată în comunicatul de presă

CEO susţine că în condiţiile pierderii unor clienţi importanţi, contractul de furnizare cărbune în Serbia este unul benefic pentru companie.

În aceste condiţii, acţiunea mass-media împotriva unui contract de vânzare cărbune cu destinaţia Serbia, extrem de favorabil pentru CE Oltenia, este de natură de a crea prejudicii în special acestor salariaţi şi familiilor lor, precum şi, în ultimă instanţă , altor locuitori ai judeţului Gorj. Contractul este extrem de benefic pentru CE Oltenia, având în vedere plata în avans, la preţuri egale sau mai mari decât cele practicate cu entităţile care s-au închis.
Precizează CEO

Sindicaliştii de la RAAN au anunţat că începând cu data de 10 martie RAAN nu mai primeşte cărbune de la Complexul Energetic Oltenia, existând în aceste condiţii riscul ca apa caldă şi căldura să se oprească în municipiul Drobeta- Turnu Severin mai devreme, aşa cum este stipulat în contractul cu Primăria Drobeta- Turnu Severin.

 
Curs valutar BNR - 18-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj