Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Acţiuni la DGASPCMehedinţi: „Aceeaşi lume şi totuşi diferită!”
Iulian Gogonea ,7 aprilie 2015,00:06 nr. afisari:1268

Cu ocazia Zilei Internaţionale de Conştientizare a Autismului, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mehedinţi a organizat un eveniment interactiv sub egida „Aceeaşi lume şi totuşi diferită!”în cadrul căruia copiii de la Centrul de zi pentru copilul autist au participat împreună cu micuţii de la Grădiniţa nr. 19 şi Grădiniţa nr. 7 din Drobeta-Turnu Severin la acţiuni şi jocuri comune ce au avut ca scop dezvoltarea abilităţii copiilor cu autism de a socializa, obligatorie şi extrem de utilă, în special în momentul în care copiii cu tulburări de spectrul autist ajung la grădiniţă sau la şcoală. Sub atenta supraveghere a specialiştilor şi a voluntarilor de la Colegiul Naţional Gheorghe Ţiţeica copiii au petrecut câteva ore de poveste, timp în care au îmbinat activităţile ludice cu cele creative.

Totul s-a desfăşurat într-o atmosferă de sărbătoare, iar surpriza cea mare au fost prăjiturile care au fost pregătite special pentru ei şi cadourile primite din partea micuţilor de la Grădiniţa nr. 7. Specialiştii Centrului de zi pentru copilul cu autism au distribuit baloane albastre şi pliante cetăţenilor din Drobeta-Turnu Severin cu scopul de a sensibiliza opinia publică asupra problematicii autismului precum şi pentru a creşte gradul de acceptare în cadrul societăţii a copiilor cu tulburări de spectrul autist.

Directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mehedinţi, domnul Valentin Popescu doreşte ca prin astfel de acţiuni să se creeze punţi de legătură şi prietenii între grupurile de copii care să faciliteze pe viitor o mai bună integrare în şcoală şi societate a copilului cu tulburări de spectru autist şi să se conştientizeze  că şi ei sunt copii, cu toate că sunt altfel.
A declarat ofiţer de presă de la DGASPCMehedinţi , Dana Ariciu

 
Curs valutar BNR - 15-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj