Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Klaus Iohannis: Jos mâinile de pe DNA! Am sesizat Curtea Constituţională în privinţa ordonanţelor
,2 februarie 2017,21:45 nr. afisari:1417

Preşedintele Klaus Iohannis a atacat la Curtea Constituţională ordonanţa de modificare a Codurilor penale, lansând un apel dur în acelaşi timp: "Jos mâinile de pe DNA!". El a criticat intervenţia jandarmilor şi poziţia exprimată de ministrul de Interne, Carmen Dan, care a spus că nu a primit nicio informare de la serviciile speciale privind desfăşurarea evenimentelor.

Declaraţia completă a preşedintelui Klaus Iohannis, transcrisă de Administraţia Prezidenţială:

Bună ziua!

Aseară au avut loc demonstrații și proteste masive în toată țara. Sunt foarte impresionat de amploarea acestor manifestări și de faptul că românii au înțeles foarte bine despre ce e vorba cu aceste Ordonanțe de modificare a Codului Penal și a Codului de Procedură Penală și au arătat românii foarte clar ce vor: un stat de drept. Aceste demonstrații au fost unele eminamente pașnice. Românii s-au adunat în număr foarte mare și pașnic, și-au spus păsul. Asta până după ora 22:00, când un grup, grupuri - asta vom ști mai târziu - de demonstrați violenți, au intrat în Piața Victoriei și au deturnat demonstrația. A fost evident pentru oricine a urmărit desfășurarea evenimentelor că românii au demonstrat în număr foarte mare, pașnic, și au spus foarte clar ce doresc. A fost la fel de evident că acești demonstranți violenți, ca să nu spun altceva, au venit cu scopul de a strica manifestația din Piața Victoriei.

Felul în care Ministerul de Interne nu a gestionat situaţia şi felul în care jandarmii au acţionat faţă de aceste grupuri de instigatori mă nemulţumeşte profund. Toată lumea, repet, toată lumea din structurile de forţă a avut ... Citeste mai mult pe RTV.NET - CLICK AICI

 
Curs valutar BNR - 21-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj