Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Produsele pascale, la control în Gorj
Ionela Ungureanu ,1 aprilie 2015,00:03 nr. afisari:1356

Inspectorii sanitar-veterinari şi comisarii de la Protecţia Consumatorului deruleză, în perioada următoare, ample controale în locurile destinate sacrificării, procesării, depozitării şi comercializării produselor de carne, precum şi la comercianţii de ouă, produse de patiserie şi panificaţie tradiţionale de Paşte.
Ion Iliuţă, şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj,a spus că inspectorii instituţiei  se vor asigura astfel că toate produsele care vor fi consumate în perioada Sărbătorilor Pascale vor fi în termenul de valabilitate şi comercializate în condiţii potrivite, iar prioritate la verificări vor avea carnea de miel, ouăle, produsele de panificaţie şi brânzeturile.

Avem patru târguri autorizate sanitar-veterinar pentru sacrificarea mieilor în Târgu Jiu, Motru, Novaci şi Rovinari. Am purtat discuţii cu autorităţile locale, le-am transmis cerinţele minime care trebuie îndeplinite în aceste situaţii - personal suficient, facilităţi apă, canalizare, personal pentru igienizarea spaţiilor. Noi controalele le facem zilnic pentru că în ultima săptămână înainte de Paşte ne vom ocupa de acţiunile de control pe zonele cu produse tradiţionale pentru că ştim că, în această perioadă, pe lângă carnea de miel, se vor valorifica foarte multe alimente, de la carne de porc, ouă, lapte şi produse lactate, controale în brutării şi în laboratoarele de cofetărie-patiserie.
A spus Ion Iliuţă, conform Agerpres

Directorul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Gorj, Mădălin Giurcău, a spus că şi în prezent se desfăşoară, la nivelul instituţiei, verificări la comercianţii de produse specifice perioadei pascale, de dulciuri, cozonaci şi carne, fiind deja aplicate sancţiuni pentru neregulile descoperite.

În perioada Sărbătorilor Pascale, la nivelul CJPC Gorj se vor desfăşura activităţi atât privind produsele destinate sărbătorilor pascale, cât şi alte activităţi stabilite prin tematici de către ANPC. Momentan la nivelul instituţiei se derulează activităţi pentru comercializarea produselor pascale, dulciuri, cozonaci, carne. Au fost găsite şi nereguli, aplicate şi sancţiuni. Tematica este în lucru, se lucrează, se verifică, până pe 12 aprilie, urmărim ca produsele oferite consumatorilor să fie proaspete, în termenul de valabilitate, de bună calitate. Până acum am găsit doar inscripţionarea incompletă, etichetarea necorespunzătoare privind declararea cantităţii. Cuantumul amenzilor cuprinse între 1.000 lei şi pot ajunge până la 20.000 lei.
A zis Mădălin Giurcău

 
Curs valutar BNR - 18-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj