Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
O artistă din Craiova îşi expune operele în Muzeul Judeţean Gorj
Vera IONESCU ,2 aprilie 2015,00:03 nr. afisari:1391

Muzeul Judeţean Gorj ,,Alexandru Ştefulescu” continuă proiectul cultural, demarat în 2014,  pentru promovarea artiştilor de reală valoare din arta românească contemporană. În acest sens, vineri, 3 aprilie, de la ora 17, la sediul
sediul instituţiei muzeale, din str. Geneva nr. 8, Târgu-Jiu, va avea loc  vernisajul expoziţiei ”Ponderabile”, o expoziţie personală de pictură a artistei Florentina Voichi, originară din Craiova.
Artista expune pentru prima dată la muzeul din Gorj. Picturile sale prezintă un ciclu de portretistică, dedicat legăturii spirituale dintre mamă şi fiu.  

În preambulul manifestării culturale, transmite Consiliul Judeţean Gorj, regăsim referinţele critice ale Mihaelei Cristea, muzeograf în cadrul Muzeului Judeţean Gorj ”Alexandru Ştefulescu”, privind creaţia Florentinei Voichi :

Din discuţiile purtate cu artista  am aflat despre pasiunea şi admiraţia ei pentru pictura renascentistă, observând în acelaşi timp în lucrările din atelier preferinţa acesteia pentru ordine, eleganţă şi armonie cromatică. Expoziţia este realizată pe criterii conceptuale, cu ecouri în sufletul ambelor tabere, pentru mamă desprinderea tragică, pentru fiu-maturizarea bruscă. Un material vizual care se cere analizat şi care se impune privitorului cu o forţă cromatică de necontestat, un spectacol al luminii tainice şi al emoţiilor care solicită receptivitatea acestuia. Având convingerea că operele Florentinei Voichi depăşesc, prin conţinut, orice limitare impusă de stil, curent artistic sau spaţiu, totalitatea lucrărilor expuse degajă adevăruri explicite şi implicite, autentice, determinând contextul care a modelat realizarea expoziţiei de faţă.

Proiectul este realizat cu sprijinul Consiliului Judeţean Gorj.

 
Curs valutar BNR - 18-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj