Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Nou protest de amploare în Piaţa Prefecturii din Târgu Jiu
Radu SAIZU ,10 februarie 2015,00:04 nr. afisari:1507
Reprezentanţii Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME) şi cei ai Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Electricitate (FNSE) Univers au depus, ieri, la Primăria Târgu Jiu o solicitare de aprobare a unui nou protest. Aceştia sunt nemulţumiţi de faptul că administraţia Complexului Energetic Oltenia (CEO) propune reducere cu 20% a fondului de salarii, dar şi eliminarea primelor şi sporurilor angajaţilor companiei. 
Purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu, Lavinia Truşcă, a declarat pentru AGERPRES că solicitarea venită din partea FNME şi FNSE anunţă participarea a cinci mii de mineri şi energeticieni în intervalul 17:00 - 18:30, în faţa sediului Diviziei Miniere a Complexului Energetic Oltenia aflat în centrul municipiului. 
 
Comisia de analiză din cadrul Primăriei se va întruni în cursul zilei şi va decide dacă va fi aprobat sau nu protestul pentru data de 12 februarie, pentru cinci mii de oameni. Scopul adunării publice îl constituie manifestarea protestului faţă de nerespectarea Contractului Colectiv de Muncă, mimarea dialogului social, precum şi intenţia administraţiei CEO de diminuare cu 20% a fondului de salarii şi eliminarea majorităţii facilităţilor.
A declarat Lavinia Truşcă
 
Reamintim faptul că, sindicaliştii FNME şi FNSE Univers au mai organizat, joia trecută, un astfel de protest la care au participat peste cinci mii de persoane. Încă de pe atunci ei au anunţat că în fiecare zi de joi se vor aflat în Piaţa Prefecturii până când actuala conducere a CEO va demisiona. 
 
S-au făcut adresele către Primăria Târgu Jiu şi joi, la orele 17:00, vom fi din nou în stradă. La fel vom aduce peste 5.000 de mineri şi energeticieni şi vom hotărî ce avem de făcut împreună cu ei în piaţă.
A spus Constantin Creţan, vicepreşedinte FNME
 
La mitingul de amploare de joia  trecută, printre participanţi s-a numărat şi Adolf Mureşan, preşedintele Federaţiei Univers. El a tras un semnal de alarmă la faptul că legislaţia actuală a Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în Energie nu favorizează Complexul Energetic Oltenia. 
Sindicaliştii nu vor să se oprească aici şi vor ca în perioada următoare, dacă lucrurile nu se vor rezolva, să protesteze şi în faţa Guvernului şi a sediului ANRE.
 
Curs valutar BNR - 18-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj