Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
”Luna plantării arborilor”, la Gorj
CJ GORJ ,27 martie 2015,00:04 nr. afisari:1572

Conform Calendarului de Mediu pe anul 2015, în perioada 15 martie -15 aprilie a.c., se defăşoară ”Luna plantării arborilor”, catalogat ca fiind cel mai mare eveniment silvic şi ecologic anual.
Ca de fiecare dată, Consiliul Judeţean Gorj, alături de Instituţia Prefectului Gorj, Primăria Municipiului Târgu Jiu, Garda de Mediu Gorj, Agenţia pentru Protecţia Mediului Gorj, ISU Gorj  şi mai multe unităţi administrativ-teritoriale, participă la campania de regenerare a pădurilor în fond forestier de stat, organizată de Direcţia Silvică Gorj.  
Astfel, este prevăzută derularea unor serii de acţiuni de împădurire integrală, refacere a plantaţiilor, igenizare şi ecologizare a mai multor zone de pe întreaga rază judeţului.

Până în momentul de faţă, o echipă formată din 12 salariaţi  ai Serviciului Judeţean de Gestionare a Deşeurilor şi a Activităţilor de Salubrizare, din cadrul Consiliului Judeţean Gorj, împreună cu reprezentanţi ai Ocolului Silvic Târgu Jiu  şi ai S.C. Minprest S.A., a participat la două acţiuni organizate în zona Municipiului Târgu Jiu şi Romaneşti (unde au fost plantaţi 1.440 puieţi de salcâm) şi în zona haldei de steril Vârţ-Rovinari (unde au fost plantaţi 900 de puieţi de salcâm).
În cadrul aceleiaşi campanii, pe lângă lucrările de mărire a suprafeţei împădurite de  la nivelul judeţului, Consiliul Judeţean Gorj va lua parte la acţiunile de igienizare şi ecologizare a zonelor cu pădure, limitrofe drumurilor naţionale, judeţene şi din apropierea localităţilor  Târgu Cărbuneşti, Tismana, Novaci,  Motru, Bârseşti, Rasoviţa precum şi în zonele Pişteşti, Bujorăscu, Târgu Cărbuneşti- Ţicleni.

De asemenea, autoritatea judeţeană va participa şi la celelalte activităţi cuprinse în programul de manifestări dedicat ”Lunii plantării arborilor”-ediţia 2015.  Astfel, va fi asigurată  prezenţa la acţiunea de plantare puieţi salcâm pentru stabilizarea taluzului în punctul Vârtop-Bujorăscu, în vederea sensibilizării şi impulsionării cetăţenilor de a se acorda maximă importanţă împăduririi terenurilor improprii pentru agricultură precum şi la acţiunea de plantare puieţi în scopul amenajării spaţiilor verzi, ce se va derula în municipiul Târgu Jiu, cartier Preajba –zona Narciselor.

 
Curs valutar BNR - 21-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj