Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Lipsa echipamentelor stopează voluntariatul
Ionela UNGUREANU ,6 februarie 2015,00:18 nr. afisari:1578
Serviciile de voluntariat la  Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj
au ajuns să fie refuzate, deoarece unitatea medicală nu are posibilitatea să asigure îmbrăcămintea specială necesară.
SJA Gorj nu mai doreşte voluntari, chiar dacă aceştia suplinesc lipsa angajaţilor plătiţi. Cei care doresc să presteze gratis activitate în domeniul de urgenţă sunt refuzaţi din lipsa banilor pentru echipamentele de protecţie obligatorii prin lege.
În aceste condiţii, Ambulanţa rămâne cu deficit de forţă de muncă.
 
Avem cam 10 voluntari, au mai venit în ultima perioadă două cereri, pentru că acestea se aprobă în Comitetul director. O să luăm decizia de limitare a acestor posturi pentru că nu avem echipament, iar voluntarii angajaţi trebuie să poarte echipament de protecţie, precum angajaţii. Noi nu avem decât cinci rânduri de echipamente şi vrem ca atunci când termină seria unii, să îi putem băga pe ceilalţi. Nu am buget pentru achiziţionarea echipamentelor pentru ei că nu au calitatea de angajaţi. Dacă am avea 100 de voluntari vă daţi seama de ce buget aş avea nevoie!? În asemenea condiţii ne-am propus să ne limităm la cinci, ca să le putem oferi şi echipamente de protecţie.
A spus Marinică Niculescu, manager SJA Gorj
 
Cei care nu sunt primiţi la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj şi au studii în domeniu pot să fie  acceptaţi ca practicanţi la Spitalul Judeţean Târgu Jiu, unde pot suplini lipsa de personal.
 
În acest moment avem un număr de 23 de voluntari care îşi desfăşoară activitatea pe majoritatea secţiilor noastre. Este un beneficiu adus instituţiei noastre pentru că ei nu sunt remuneraţi, iar pe de altă parte, aceştia au aceleaşi obligaţii ca un angajat obişnuit, drept pentru care este un plus pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.
A declarat Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Judeţean Târgu Jiu
 
Curs valutar BNR - 23-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj