Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Familii în pericol, în Gorj
Vera IONESCU ,27 februarie 2015,00:03 nr. afisari:1525

Situaţie dramatică în Gorj. O casă a fost înghiţită de pământ, iar mai multe locuinţe sunt în pericol.
Trei familii din comuna Bumbeşti- Piţic au fost evacute din locuinţe, după ce, în noaptea de miercuri spre joi, a avut loc o alunecare de teren. O casă a fost, deja, înghiţită de pământ. Din fericire nu era locuită.
Pericol şi în satul Dealul Pomilor. O alunecare teren s-a reactivat în localitatea care aparţine de municipiul Motru. Mai multe case, dar şi un drum, sunt în pericol.

Primarul municipiului Motru, Dorin Hanu, a declarat că alunecarea produsă în anul 2008 s-a reactivat acum din cauza ploilor abundente. În urmă cu şapte ani, au fost evacuate mai multe persoane care locuiau în două case din zonă, iar acum, alte două femei din două imobile situate în zona afectată, notează AGERPRES.
Şeful ISU Gorj, Liviu Dumitraşcu, a declarat că, în prezent, patru gospodării din Dealul Pomilor sunt în pericol, iar persoanele care locuiesc aici vor fi evacuate.

Fenomenul de alunecare de teren afectează foarte multe zone din judeţ, 62 din cele 70 de localităţi au una sau mai multe zone posibile şi probabile în care se produc alunecări de teren. Am primit o informare de la primarul municipiului Motru prin care ni se aduce la cunoştinţă că în satul Dealul Pomilor s-a reactivat o alunecare de teren produsă în anul 2008 ,ce pune în pericol structura de rezistenţă a patru gospodării, precum şi drumul de acces spre 20 de locuinţe aflate în amonte de locul producerii acestei alunecări. În urma întrunirii în şedinţă extraordinară a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, s-a luat decizia de evacuare a persoanelor aflate în pericol. De asemenea, s-a cerut sprijinul CEO în acţiunea de stabilizare a terenului.
A afirmat Liviu Dumitraşcu

Astăzi, o echipă de specialişti de la Prefectura Gorj se va deplasa la faţa locului pentru a analiza situaţia.
Precipitaţiile căzute, miercuri, au făcut probleme şi în judeţul Dolj. Un drum a fost inundat.

Urmare a precipitaţiilor căzute, în ultimele 24 de ore, în localitatea Pieleşti, sat Pârşani, circulaţia autovehiculelor s-a închis, în cursul zilei de joi, la ora 7.30, întrucât este inundată partea carosabilă a DJ 641 Mischii-Caracal, în zona de subtraversare a podului de cale ferată, pe o lungime de circa 30 m, cu o înălţime a lamei de apă de 15 cm,  fiind dirijată pe rute ocolitoare, până la retragerea apei de pe carosabil.
Au anunţat reprezentanţii ABA Jiu

 
Curs valutar BNR - 21-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj