Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Exorcizare la partide din Gorj
Cruci albe au fost desenate pe sediile PSD, PRM şi PAS din Târgu-Jiu
Vera IONESCU ,16 ianuarie 2015,00:03 nr. afisari:1397
Sediile a trei partide politice din judeţul Gorj au fost vandalizate, miercuri noaptea. Pe geamuri şi uşi au fost desenate, cu vopsea albă, cruci. 
Partidele vizate au fost PSD, PRM şi PAS. 
 
Preşedintele PRM Gorj, Gheorghe Bucălăete, dă vina pe adversarii politici:
Nu înţeleg de ce s-a întâmplat acest lucru, au folosit spray grafitty, de culoare albă, pe uşile de la intrare ale Partidului România Mare. Nu cred că este o întâmplare sau că vreun copil s-ar fi jucat pe lângă sediul partidului. Eu cred că cineva a fost impulsionat, motivat să facă acest lucru. Nu pot să mă gândesc decât la adversarii politici.
 
Social-democraţii nu arată însă cu degetul. Aşteaptă ca poliţiştii să afle cine le-a pictat pereţii. 
 
S-au mai întâmplat lucruri din acestea chiar şi mai grave. Eu cred că organele abilitate care au fost sesizate îşi vor face datoria şi vom vedea cine e în stare de asemenea gesturi.
Ion Călinoiu, preşedinte PSD Gorj
 
De altfel, sediul PSD a fost ţinta unor atacuri cu spray grafitty chiar în noiembrie anul trecut, în timpul campaniei electorale. 
Reprezentanţii partidelor ale căror sedii au fost vandalizate, miercuri noaptea, au depus plângeri la poliţie. Criminaliştii au făcut cercetări la faţa locului, ancheta pentru depistarea făptaşilor fiind în derulare. Aceştia au depus o plângere la poliţie, iar un expert de la Poliţia Criminalistică a făcut cercetări, la faţa locului, pentru a găsi vinovatul.
 
Preşedinţia CJ Gorj, râvnită de mai mulţi pesedişti
 
Revenind la PSD Gorj, Ion Călinoiu este vânat de colegii de partid. Mai exact funcţia pe care acesta o ocupă- cea de preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj. 
După ce luna trecută prefectul Alin Văcaru spunea că dacă va opta pentru o funcţie politică va fi ori în Parlament, ori la preşedinţia Consiliului Judeţean, acum, şi primarul municipiului Târgu-Jiu arată că râvneşte la funcţia lui Călinoiu. Alţi doi aspiranţi sunt Cosmin Popescu şi Ciprian Florescu. Bineînţeles, toţi afirmă că ar candida numai dacă nu ar mai face-o Ion Călinoiu. 
 
Este prea devreme să nominalizăm pe cineva pentru această candidatură. Nu se ştie dacă mai candidează sau nu Ion Călinoiu. S-ar putea să-mi depun şi eu candidatura, dar şi alţi membrii din organizaţia PSD, care au o şansă să câştige această funcţie. Domnul Cosmin Popescu este unul din cei care au şansa, alături de Ciprian Florescu sau alţi oameni din PSD. Totul se va decide la vremea respectivă. Hotărârea va fi luată în favoarea unui candidat care deţine cele mai mari şanse de câştig. 
A declarat Florin Cârciumaru, potrivit gorj-domino.ro
 
Ion Călinoiu a declarat, pentru sursa citată că: 
Dacă el şi-a pus această dorinţă, orice om poate să-şi manifeste o dorinţă. Acum, ca să ajungă acolo, sunt multe lucruri de făcut: să îndeplinească condiţiile ca să poată fi trecut pe lista candidaţilor; să fie agreat de majoritatea membrilor şi simpatizanţilor de partid; să treacă prin ceea ce înseamnă decizii luate în forul partidului, când se depun listele de candidaţi. Faptul că şi-a manifestat dorinţa reprezintă un lucru bun pentru mine. Orice om are dreptul să candideze şi să fie ales. Nu cred că este momentul, acum, să vorbim de şanse, fiecare candidat are şansa lui.
 
Curs valutar BNR - 18-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj