Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
De la şef de poliţie, la şef de haită
Vera IONESCU ,9 februarie 2015,00:00 nr. afisari:1876
Viorel Salvador Caragea a fost înlocuit în funcţia de comandant al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj, de comisarul şef Gheorghe Parepa, din structura centrală a IGPR.
Pe 6 februarie a fost transferat la Centrul Chinologic „dr. Aurel Greblea”, din Sibiu, unde va îndeplini funcţia de director.
Cunoscut ca apropiat al premierului Victor Ponta şi al altor politicieni de la Gorj, Salvador Caragea a fost acuzat, ani de-a rândul, de diverse forme de abuz, atât de către subalterni, cât şi de oameni de afaceri. 
Unul dintre cei care au arătat cu degetul spre Caragea este omul de afaceri din Motru, Mihai Râmescu. Acesta a stat mai multe zile în greva foamei în semn de protest faţă de abuzurile la care l-ar fi supus Caragea şi a protestat în stradă alături de angajaţii săi. 
 
Râmescu îl acuza pe Salvador Caragea că i-ar fi propus să facă afaceri împreuna şi pentru că l-a refuzat, i-a trimis pe cap controale abuzive. S-a format chiar şi o comisie de anchetă la nivelul MAI. Fostul şef al IPJ Gorj a fost verificat şi de Corpul de Control al Poliţiei Române, după ce unul dintre adjuncţii săi, Ion Voinescu, a reclamat faptul că, din răzbunare, Caragea i-a dat, în urma evaluării profesionale, calificativul “satisfăcător”.
Ion Voinescu l-a acuzat pe Viorel Caragea de abuzuri şi presiuni, trimiţând mai multe rapoarte la Ministerul de Interne. Voinescu a mai spus că şeful IPJ Gorj i-a făcut plângere la Parchetul Curţii de Apel Craiova pentru a-i “păta” CV-ul, iar apoi l-a trimis în concediu de odihnă obligatoriu. Ulterior, Voinescu s-a pensionat.
 
Salvador Caragea, a declarat pentru MEDIAFAX că în ultimii ani a fost reclamat la Parchetul Curţii de Apel Craiova de mai mulţi ofiţeri, însă dosarele au fost închise după ce s-a dispus neînceperea urmăririi penale.
Caragea a reuşit să scape până joi, când a fost numit şef la câini. 
 
Curs valutar BNR - 23-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj