Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Contabilii gorjeni au depus jurământul experţilor
Ionela UNGUREANU ,5 februarie 2015,00:02 nr. afisari:1370
Aproximativ 40 de gorjeni au depus jurământul profesional la „Ceremonia depunerii jurământului” faţă de ţară şi faţă de Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România. Aceştia au jurat că vor aplica în meserie corect şi fără a încălca  codul etic naţional şi au intrat în rândul experţilor contabili.
Programul de pregătire a stagiarilor s-a finalizat, după trei ani de studii în sistem colectiv sau alături de un tutore, iar pe parcursul celor trei ani au trebuit să susţină mai multe examene pentru a putea finaliza cu bine programul de pregătire al experţilor contabili.
 
Depunerea jurământului este un moment important pentru orice profesie. Practic, de aici încolo sunteţi contabili în regulă şi este un moment emoţionant, important şi de mândrie pentru dumneavoastră că aţi reuşit pe parcursul celor trei ani să însuşiţi toate cunoştinţele necesare ca să depăşiţi examenele pe care le-aţi avut pentru a ajunge în acest punct.
A spus preşedintele expert contabil al C.E.C.C.A.R., Mariana Somnea, conform Radio Târgu Jiu
 
Şeful Trezoreriei din Gorj, Gheorghe Paraschivu, i-a sfătuit, pe cei care şi-au depus jurământul,  să fie obiectivi şi să îşi îndeplinească atribuţiile cu înalt profesionalism şi seriozitate.
 
Practic dumneavoastră sunteţi interfaţa dintre stat şi agenţii economici.Cel mai important sfat pe care vi-l dau este să fiţi obiectivi. Trebuie să ştiţi foarte bine legislaţia, trebuie să citiţi foarte atent codul de procedură fiscală şi alte coduri. Cele două coduri sunt foarte importante vizavi de obiectivitatea şi interacţiunea celor pe care îi reprezentaţi şi instituţiile statului.
A zis  Gheorghe Paraschivu, şeful Trezoreriei din Gorj
 
La final, experţii contabili şi-au preluat carnetele şi au ciocnit, fiecare,câte un pahar de şampanie, pentru a începe cu bine noul drum.
 
Curs valutar BNR - 18-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj