Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Angajaţii Spitalului Judeţean Târgu Jiu, sancţionaţi
Radu SAIZU ,10 februarie 2015,00:04 nr. afisari:1416
Conducerea Spitalului Judeţean Târgu Jiu a sancţionat zece angajaţ, printre care asistente, infirmiere şi îngrijitori ai spitalului, după ce aceştia au încălcat regulile prevăzute în fişa postului. Sancţiunile au constat în avertismente scrise sau reducerea salariilor. 
Sancţionaţi cu reducerea salariului pe o perioadă de timp au fost trei asistenţi de la Secţia de Ginecologie, Secţia Radiologie, dar şi de la Laboratorul unităţii medicale. Doi infirmieri de la Secţia Neonatologie şi ATI I au fost penalizaţi, iar îngrijitoarele sancţionate desfăşoară activitatea la Secţiile Medicină Internă II şi Secţia Cardiologie. Sancţionat a fost şi brancardierul de la Unitatea de Primiri Urgenţe, iar electricianul a fost, desemenea, penalizat.
 
În tot decursul anului 2014 am avut trei asistenţi care au fost sancţionaţi, doi infirmieri, doi îngrijitori de curăţenie, un electrician şi un brancardier. Din totalul de zece sancţionaţi, trei au fost penalizaţi cu reducerea salariului şi şapte cu avertisment scris.
A declarat pentru impactingorj.com, Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Judeţean Târgu Jiu
 
Angajaţii Spitalului Judeţean Târgu Jiu au fost sancţionaţi deoarece nu au respectat normele din fişa postului. Printre cei care au primit ca sancţiune reducerea salariului, s-a numărat şi un bucătar de la Blocul Alimentar, acestuia reducându-i-se salariul cu 10%. Angajatul nu a acceptat penalizarea primită, aşa că a atacat decizia şefilor săi în instanţă.
 
Motivele au fost abaterile de la regulamentele de ordine interioară, dar şi legate de neatenţia în îndeplinirea sarcinilor de serviciu, lucruri minore, consider eu.
A mai spus Tiberiu Tătaru, manager Spitalul Judeţean Târgu Jiu
 
Cei sancţionaţi se află la prima abatere, iar potrivit legii, majoritatea prescrierilor se prescriu în termen de şase luni. Salariaţii spitalului care vor să promoveze în funcţie nu vor fi afectaţi de penalizarea dispusă.
 
Curs valutar BNR - 18-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj