Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, revoltaţi pe conducere
Ionela UNGUREANU ,5 februarie 2015,00:02 nr. afisari:1492
Angajatele de la bucătăria Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu au iscat un scandal, după ce conducerea a hotărât ca, de la jumătatea lunii ianuarie,  bucătăriile de la Spitalul Tudor Vladimirescu şi SJU Gorj să se unească. Acestea sunt nemulţumite de faptul că cei din conducere au luat decizia mutării fără a se consulta şi cu ele şi nimeni nu le bagă în seamă. Această hotărâre a fost luată în urma unei condiţii puse de  Ministerul Sănătăţii   pentru ca Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu  să poată primi acreditare.
 
“Cărăm, pe scări, borcanele, că nu avem condiţii”
 
Multe dintre angajate sunt nemulţumite pentru că şi-au pierdut funcţiile pe care le aveau la Spitalul Tudor Vladimirescu, iar salariul li s-a diminuat, deşi sunt nevoite să muncească mai mult decât de obicei şi sunt nevoite să care mâncarea pe scări.
 
Am ajuns halterofilii spitalului pentru că muncim mult, cărăm pe scări borcanele că nu avem condiţii. Nu mai putem, nu mai putem! Este un spital mare şi nu ne înţelege nimeni, avem sute de bolnavi. Am fost chiar personal la manager în audienţă şi mi s-a spus că se comasează pentru economii. Nu ştiu de unde să facă economii, volumul de muncă este foarte mare. Nu mai putem! Este muncă prea multă şi nu am condiţii. Car atâta ca să facem mâncare pentru 700 de bolnavi, cărăm borcanele şi lăzile, de la etaj, pe mâini. Am un salariu de 840 de lei, acum dacă ni-l mai măreşte şi nouă.
A declarat Eugenia Călinescu, bucătăreasă, Spitalul Judeţean Târgu Jiu
 
Este mai multă muncă, mai ales cu alimentele, dimineaţa. Nu vine nimeni să ne ajute, nu a venit nici în dimineaţa asta nimeni. Nu am fost la manager, eu am fost detaşată, abia acum sunt pe post. Este greu, dar sperăm să ne obişnuim, ce să facem!?
A spus Liliana Pătrăşcoiu, bucătăreasă
 
Avem zile libere care s-au pierdut, concedii neluate şi luăm un salariu foarte mic, fiind încadrate ca muncitori necalificaţi. Să vină domnul manager să vadă cum se munceşte, aici, la bucătărie. Nu vine nimeni să vadă cum muncim, cât de greu este să faci mâncare pentru sute de pacienţi cu două bucătărese şi alte patru fete.
A spus o altă angajată
 
Conducerea Spitalului Judeţean Târgu Jiu susţine că a luat decizia fuzionării celor două bucătării pentru a face economie la bugetul unităţii.
 
Nu există, până în acest moment, sincope de funcţionare. Lucrurile se desfăşoară în mod corespunzător şi consider că este cea mai bună soluţie pentru a reuşi să suplinim lipsa de personal care o avem şi a nu angaja persoane pentru a pune greutate pe bugetul instituţiei.
A declarat Tiberiu Tătaru, manager Spitalul Judeţean Târgu Jiu
 
Mâncarea gătită la Spitalul 700 este transportată la unitatea „Tudor Vladimirescu” cu două maşini autorizate sanitar. Măsura a fost luată începând cu 2 februarie, în acest fel fiind exclusă externalizarea serviciilor de bucătărie, caz în care angajatele, de aici, şi-ar fi pierdut locul de muncă.
 
Curs valutar BNR - 23-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj