Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
SURSA FOTO - IMPACT IN GORJ
14 angajaţi CEO au intrat în greva foamei
Ionela Ungureanu ,18 martie 2015,00:01 nr. afisari:1320

Angajaţii Complexului Energetic Oltenia (CEO) au intrat în greva foamei în semn de nemulţumire faţă de abuzurile comise de conducerea unităţii.
Angajaţii aflaţi în greva foamei şi-au luat zile libere pentru a putea protesta şi au declarat că nu vor renunţa la protest până când situaţia din companie nu se va remedia.
Muncitorii vin de la Peşteana, Roşiuţa şi Rovinari, şi  este aşteptat că numărul lor să crească de la o zi la alta. Mesajul pe care vor să îl transmită prin acţiunea lor este că legea trebuie respectată, atât în judeţul Gorj, cât şi în cadrul CEO, existând nemulţumiri în rândul angajaţilor ca urmare a semnării unui acord între o parte din sindicate şi administraţie.

Au mai venit astăzi mai mulţi colegi de la Peşteana şi alţii de la Roşiuţa. Mesajul este că trebuie să se respecte legea şi în Gorj şi în această companie, noi nu cerem altceva decât ca munca noastră, a minerilor şi a energeticienilor să fie respectată, să fim trataţi cu respect, aşa cum noi respectăm legea şi plătim taxe şi impozite, tot aşa cerem şi noi să fim respectaţi. Noi suntem foarte revoltaţi pentru acele acorduri pe care administraţia le-a semnat cu sindicatele aservite şi nu o să le acceptăm niciodată deoarece prin acele acorduri au fost făcute grave abuzuri şi discriminări la adresa salariaţilor din companie.
A spus Emanoil Tomescu de la Termocentrala Rovinari

Protestanţii vor fi monitorizaţi în permanenţă de către jandarmi şi un echipaj de ambulanţă.

Am aflat de ieri (luni - n.r.), este un drept al lor să protesteze. Am văzut că sunt nemulţumiţi de nişte abuzuri, dacă e adevărat îi îndemn să se adreseze organelor statului, iar pentru nemulţumirile pe care le au să facă adrese pentru a se rezolva. Nu este bine ce se întâmplă, îşi pun sănătatea în pericol, noi îi monitorizăm, atât jandarmii cât şi un echipaj de ambulanţă îi supraveghează în permanenţă.
A afirmat Alin Văcaru, prefectul judeţului Gorj

 
Curs valutar BNR - 16-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj