Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
STAICU ŞI ROTARU au amânat tranzacţia cu privire la „clonă”
Dinel Staicu, fost Nuţu, şi Mihai Rotaru, persoana care controlează pachetul majoritar de acţiuni la CSU Craiova, au stabilit amânarea tranzacţiei cu privire la preluarea clubului de către Staicu
A. Craioveanu ,4 ianuarie 2016,18:56 nr. afisari:5989

Amânarea are la bază mai multe motive.

Unul dintre acestea este faptul că Staicu s-a panicat la auzul informaţiilor că CSU ar putea face obiectul unui sechestru întocmit de către procurori în dosarul penal al lui Rotaru cu privire la fraudarea ANRP-ului.

Deşi Rotaru a încercat să-l convingă pe Staicu că nu o să fie probleme legate de acest aspect, fostul patron al Universitatii Craiova are rezerve serioase şi astfel că i-a cerut lui Rotaru un termen de gândire până cel târziu la jumătatea lunii ianuarie pentru ca avocaţii acestuia să poată să se documenteze cu privire la acestă situaţie.

De altfel, în opinia avocaţilor lui Staicu, dacă DNA-ul va hotări punerea sub sechestru, acest lucru se va cunoaşte până pe 15 ianuarie 2016.

Astfel că această dată este şi un reper cu privire la această posibilă tranzacţie.

De asemenea, un alt motiv pentru care cele două părţi încă nu s-au înţeles este acela care priveşte modul de stingere a creanţei în care două dintre firmele controlate de Rotaru şi Andrici le deţin la CSU de aproximativ 7 milioane EURO.

Asta pentru că Staicu este foarte precaut cu privire la modalitatea de stingere a acestor creanţe, deoarece dacă s-ar face pentru un preţ modic nu ar avea valoare juridică validă în faţa organelor fiscale sau penale.
Coform legii, cedarea unei creanţe trebuie făcută la preţul corect, ori dacă această creanţă se va stinge pe un preţ simbolic cumpărătorul acestei creanţe nu mai poate invoca buna credinţă şi prin urmare poate suporta rigorile legii.

De asemenea, nici o eventuală declaraţie a firmelor creditoare de renunţare la aceste creanţe nu poate fi valabilă în contextul în care aceşti bani au intrat în conturile CSU, ei fiind declaraţi la organele fiscale.

În concluzie, cea mai mare temere a lui Staicu este că indiferent de modul de stingere a aşa-ziselor creanţe, oricând Parchetul, ANAFUL sau alte organisme abilitate pot invoca nulitatea acestei tranzacţii, considerând-o fictivă, făcută cu scopul sustragerii de la urmărirea penală a lui Rotaru.

Aşa că, în acest moment, deşi amânarea  a fost invocată de către Staicu pentru limpezirea situaţiei cu DNA-ul în ceea cel priveşte pe Rotaru, problemele sunt mult mai complexe.

Singura soluţie viabilă care ar putea fi făcută în prezent în opinia avocaţilor, însă care va dura pe puţin  60 de zile, este convertirea sumelor creditate de firmele lui Rotaru  în capitalul social al societăţii şi transformarea în acţiuni, ulterior acestea fiind vândute către Staicu, însă şi aici apare o problemă, deoarece o eventuală tranzacţie trebuie făcută pe un preţ apropiat de valoarea capitalului vândut. Aici cu siguranţă, „doctorul în economia subterană” - Dinel Staicu şi „inginerul financiar”-  Mihai Rotaru vor găsi soluţii.

O altă mare problemă este cea de imagine, deoarece Rotaru ia pus condiţia lui Staicu ca această tranzacţie să se facă cu discreţie şi că în niciun caz Staicu să nu apară oficial ca cel care a preluat aceste acţiuni.
Astfel că se caută o soluţie atât pe plan local, cât şi în alte oraşe, pentru a se scoate la înaintare alte persoane în postura de acţionari.
Până acum au fost făcute propuneri către cel puţin două persoane din Craiova care numai la auzul propunerii au fugit ca „dracu’ de tămâie”.

Interesant este că, deşi ambele părţi s-au angajat să facă tranzacţia în discreţie, cineva din anturajul uneia dintre cele două părţi a avut interesul ca „Ediţie Specială” să afle toate mişcările acestei mega tranzacţii.

Trebuie să pecizăm că în această tranzacţiei au fost excluşi şapte jucători care nu vor mai rămâne în curtea CSU şi care vor fi vânduţi de Rotaru. Cinci dintre aceşti jucători sunt Ivan, Vâtăjelu, Mateiu, Bancu şi Nuno Rocha, iar pe ceilalţi doi nu le cunoaştem numele, dar bănuim că sunt tineri la echipa a doua şi sunt consideraţi de Rotaru de mare perspectivă.

Totuşi faptul că acesti jucători rămân în afara clubului CSU asta nu înseamnă că vor pleca toţi în această iarnă de la club, ci numai cei care au oferte, cât despre ceilalţi, aceşti vor rămâne în curtea CSU-lui cel puţin până la vară.

Reamintim că toate aceste condiţii pot fi valabile numai în situaţia în care DNA nu va institui măsuri asiguratorii pe conturile şi bunurile CSU Craiova, având în vedere cele 7 milioane euro cu care Rotaru a creditat această firmă şi care provin de la ANRP.
Dacă DNA va hotărâ să instituie măsuri asiguratorii, cum ar fi şi normal de altfel, cu siguranţă acestea se vor pune şi pe drepturile federative ale jucătorilor, iar dacă se va întâmpla asta, atunci CSU va fi cu siguranţă un club închis.

Un alt subiect incert în această ecuaţie este situaţia ratei a doua din drepturile TV pentru sezonul competiţional 2015-2016 care ar trebui să fie încasată de către CSU în ianuarie 2016. De aceasta suma se leagă toate speranţele de supravieţuire ale acestui club.
Însă şi  cu privire la această sumă există o mare incertitudine raportat la intenţiile DNA de instituire a măsurilor asiguratorii, măsuri care ar putea să apară din zi în zi şi astfel subiectul să fie închis.

O altă ipoteză care circulă prin cercul de negociatori, Staicu – Rotaru, este acela că Rotaru ar fi încasat deja acei bani de la Ligă în contul acelor sume creditate, însă această informaţie nu este una confirmată, prin urmare o tratăm cu rezervă.

Oricum, luna ianuarie va fi una hotărâtoare cu privire la toate aceste aspecte şi “Ediţie Specială” vă va informa cu tot ce ţine de această tranzacţie.

P.S. Am observat şi noi că, încă primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu a dat asigurări în stilul caracterist că nu o să fie Staicu acţionar şi că ceea ce a scris "Ediţie Specială" sunt bazaconii.
De fapt, lucrurile stau invers, ce spune Olguta Vasilescu sunt numai şi numai bazaconii.
Pe de altă parte, ea trebuie să înţeleagă că nu mai contează în acest moment, regimul ei mafiot a căzut şi că ce spune ea şi ce vrea ea este egal cu ZERONIMENI NU O MAI IA ÎN SERIOS pentru că puterea ei nu a stat în funcţia de primar, ci în postura de apropiată a lui Ponta şi a Guvernului PSD-ist.
Olguţo, acum esti „frunză-n vânt”, vei culege exact ce ai semânat, nu te mai poate apăra nimeni.

Tu nu mai contezi! Înţelege! În scurt timp te vei convinge.

 
Curs valutar BNR - 18-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj