Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Şoc şi groază la CSU
De câteva zile se pregăteste tranzacţia secolului în fotbalul craiovean. Staicu Dinel, fost Nuţu, urmează să devină acţionar majoritar al CSU Craiova.
A. Craioveanu ,21 decembrie 2015,13:13 nr. afisari:8538

“Ediţie Specială” a intrat în posesia unor informaţii extrem de veridice şi care dau ca sigur preluarea pachetului majoritar al Club Sportiv U Craiova SA de către Staicu Dinel, fost Nuţu, fost acţionar majoritar al Fotbal Club Universitatea Craiova.

Speriat de numeroasele dosare pe care le are la DNA, Mihai Rotaru vrea să de-a bir cu fugiţii din proiectul CSU.
Astfel că el a apelat la partenerul lui de afaceri, Dinel Staicu, pentru al scăpa din această încurcătură.

Precizăm din capul locului că între Staicu Dinel şi Rotaru Mihai există o relaţie de afaceri cu state vechi, cei doi intersecându-se în diferite tranzacţii cu acţiuni de la SIF Oltenia şi SIF Muntenia.

Mai mult, între Staicu şi Rotaru există o asociere şi în cadrul IND STAR BEHARCA SA, societate care a accesat fonduri europene în vederea dezvoltării unei baze piscicole afacere care face obiectul unui dosar DNA, iar printre persoanele implicate se află şi Cristi Dobre, patronul firmei Polystart.

După cum se cunoaşte, Staicu Dinel se află în prezent în detenţie în penitenciarul Rahova unde execută mai multe pedepse pentru  savarsirea unor infracţiuni de abuz în serviciu şi dare de mită.

Din informaţiile noastre se pare că afacerea a fost deja parafată, însă ea nu va fi făcută publică pentru o perioada, datorită imaginii negative pe care Staicu Dinel o are în rândul opiniei publice şi mai ales datorită dezastrului făcut pe vremea când acesta era acţionar al Universităţii Craiova, atunci când impreună cu Pavel Badea au distrus pur şi simplu clubul în anul 2005.

Cel mai probabil pachetul majoritar la CSU îl va prelua o societate cu acţiuni la purtător pentru ca Staicu Dinel să nu poată să fie asociat în mod oficial cu acest club.
A doua teză ar fi aceea ca la Registrul Comerţului să figureze ca acţionar majoritar o altă persoană  fizică sau juridică care să nu poată să fie bănuită că ar avea legătură cu Staicu Dinel.

În orice caz, în aceste zile, Staicu şi Rotaru caută o suluţie de “camuflaj” pentru a acoperii această tranzacţie.

Mai trebuie spus faptul că între Staicu şi Rotaru, în ultimii ani, a existat o colaborare inclusiv cu “implementarea” acestui proiect CSU.
Ultimele informaţii în acest sens aducând la lumină informaţii pur si simplu năucitoare şi anume faptul că de fapt Staicu Dinel este cel care l-a sfătuit pe Rotaru în a adopta tactica blocajului asupra afacerilor lui Adrian Mititelu şi implicit falimentul Clubului de Fotbal Universitatea Craiova.

Deşi, la prima vedere Staicu pare un om cu necazuri, undeva într-o celulă din Penitenicarul Rahova, în realitate lucrurile nu stau deloc aşa, Nuţu are o viaţă nu foarte grea în penitenciar, fiind foarte protejat de personalul din penitenciar ,el beneficiaza de condiţii de detenţie confortabile în raport cu alţi deţinuţi.
Acesta îşi coordonează lejer afacerile şi acţiunile prin telefon, fiind la curent şi totodată foarte activ cu toate cu mişcările din Craiova.

Reamintim că pe Dinel Staicu îl leagă şi o prietenie veche cu Lia Olguţa Vasilescu încă de pe vremea când aceasta era o tânără jurnalistă la ziarul Cuvântul Libertăţii SA, pe atunci o societate cu capital de stat.

Olguţa Vasilescu l-a ajutat pe Dinel Staicu în acea perioadă să cumpere pachetul de acţiuni deţinut de PPM-işti şi astfel cu ajutorul acesteia, dar şi cu alte jonglerii juridice, Staicu a pus mână pe pachetul majoritar al SC Cuvântul Libertăţii SA Craiova.

La acea vreme, Staicu dorea să se răzbune pe Mircea Canţăr datorită unor articole negative scrise de acesta la adresa lui.
Ulterior, după preluarea pachetului majoritar, Staicu s-a împăcat cu Canţăr şi în cele din urma Staicu i-a cedat ziarul acestuia.

“Ediţie Specială” vă va ţine la curent cu toate aceste mişcări.

 
Curs valutar BNR - 18-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj