Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
"Ediţie Specială" a avut dreptate
DNA a început urmărirea penală in persoana împotriva lui Lia Olguţa Vasilescu, Sorin Manda, Marius Deca, dar şi a altor persoane pentru infracţiunea de iniţiere şi constituire de grup organizat, abuz în servicu, fals în înscrisuri, etc.
,29 noiembrie 2015,18:49 nr. afisari:12718

Acuzaţiile au legatură cu faptele săvârşite de Lia Olguţa Vasilescu şi complicii săi cu ocazia scoaterii frauduloase din circuitul Zonei Verde a unei suprafeţe de 130 hectare teren situat în intravilanul Municipiului Craiova având ca destinaţie Zona Verde.

Astfel, cele relatate de "Ediţie Specială" cu putin timp în urmă, vezi materialele cu pricina - CLICK AICI şi CLICK AICI, sunt confirmate şi de procurori care au început deja urmărirea penală.

Vă precizăm însă că acest dosar este numai unul din multe altele în care Lia Olguţa Vasilescu este bănuită de fapte grave de corupţie şi care au creat prejudicii uriaşe.

Interesant, legat de acest dosar, este ca beneficiarii acestui PUZ au devenit ulterior sponsori ai CSU Craiova, astfel că se crează bănuiala că în acest mod Olguţa Vasilescu a fost răsplătită pentru serviciul prestat şi prin urmare există posibilitatea să avem de a face cu o infracţiune de luare de mită sub formă mascată.

Mai jos va prezentăm materialul publicat de epochtimes-romania.com:

Primăriţa Craiovei intră în vizorul DNA, pentru un PUZ cu cântec

Motivând că doreşte construirea unui spital pe un teren de 6 hectare, primăria Craiovei a transformat 113 ha de spaţiu verde în teren construibil.
 

Procurorii DNA au declanşat urmărirea penală faţă de primăriţa oraşului Craiova, Olguţa Vasilescu, faţă de Primăria condusă de aceasta şi faţă de Consiliul Local al Municipiului Craiova, într-un caz legat de aprobarea unui plan de urbanism zonal (PUZ) în baza căruia 113 ha de spaţiu verde au devenit teren construibil. Ancheta DNA a fost demarată în urma unei plângeri a fundaţiei Eco-Civica şi a familiei Mitran din Craiova.

Potrivit dlui Dan Trifu, vicepreşedinte Eco-Civica, povestea PUZ-ului din zona Lacul Tanchiştilor a ajuns de competenţa DNA după ce instanţele din Craiova au tegiversat nepermis de mult soluţionarea problemei.

"Este vorba de o acţiune începută de familia Mitran din Craiova. În vecinătatea locuinţei lor din Craiova Nord, zona Lacul Tanchiştilor, o zonă care era verde în PUG-ul municipiului, s-au construit hale industriale şi un cort de ceremonii, care creau un disconfort major cetăţenilor din zonă. Familia Mitran s-a adresat instanţei dar neavând experienţa de a chema în instanţă pe cineva, a apelat la fundaţia noastră pentru a îi sprijini.", a declarat dl Trifu, adăugând că Eco-Civica a intervenit şi a constatat următoarele:

"Primăria Municipiului Craiova a aprobat un PUZ prin care 113 ha de spaţiu verde care figurau ca atare în PUG sunt introduse în intravilan cu funcţiunea de construire. Noi, sesizând aceste nereguli, am făcut investigaţii şi am constatat că. pentru a face această ilegalitate, Primăria a susţinut că vrea construirea unui spital în zonă, spital căruia îi erau afectate doar 6 ha.", a declarat vicepreşedintele Eco-Civica.

Fundaţia s-a adresat primăriei Craiova pentru a afla de ce se schimba destinaţia a 113 ha pentru construirea unui spital pe doar 6 ha, însă nu a primit niciun răspuns. În consecinţă, Eco-Civica a continuat acţiunea şi în cadrul acesteia a constatat că primăria emisese autorizaţii de construire în extravilanul localităţii şi, mai mult, la aprobarea PUZ folosise avize false.

"Autorităţile emitente ne-au precizat că ele nu au eliberat avizele folosite pentru aprobarea PUZ, iar persoana care le semnase nu mai era angajată de câţiva ani în societatea respectivă.", a mai relatat Dan Trifu.

"Instanţa din Craiova s-a purtat destul de neconform cu demnitatea unui judecător solicitând tot felul de acte şi tot felul de expertize care nu îşi aveau locul într-un dosar de contencios administrativ, am cerut strămutarea, nu s-a acceptat şi văzând că lucrurile iau o întorsătură de acest gen, familia Mitran şi noi am depus plângere un memoriu la DNA.", a adăugat vicepreşedintle Eco-Civica.

La ultimul termen din dosar, din data de 2 noiembrie, având în vedere începerea urmăririi penale declanşate de DNA, Tribunalul Dolj s-a pronunţat în sensul suspendării judecării pricinii până la soluţionarea dosarului 90/P/2014 sau până ce se va face dovada unei soluţii adopatate de Parchet.

 
Curs valutar BNR - 23-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj