Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
PREMIERĂ la Teatrul Colibri: Frumoasa din pădurea adormită
,22 aprilie 2015,00:04 nr. afisari:1665

Celebrul basm, Frumoasa din pădurea adormită, al Fraţilor Grimm, ia forma comediei muzicale pentru copii, vineri, 24 aprilie 2015, de la ora 18:00, pe scena Teatrului Colibri.Scenariul este în regia lui Cristian Pepino, cu scenografia semnată Vlad Tănase, pe muzica lui Dan Bălan.  Spectacolul plin de culoare şi ritm îi are în distribuţie pe actorii: Alla Cebotari, Rodica Prisăcaru, Ionica Dobrescu, Alis Ianoş, Adriana Ioncu, Oana Stancu, Mugur Prisăcaru, Cosmin Dolea, Daniel Mirea, Emanuel Popescu.

Regizorul Cristian Pepino, unul dintre fondatorii Secţiei de păpuşi şi marionete din cadrul Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L.Caragiale” Bucureşti şi printre primii profesori la această catedră, a făcut posibilă realizarea singurului dicţionar al personalităţilor de numele cărora se leagă evoluţia artei animaţiei în România (actori, regizori, scenografi, dramaturgi, profesori etc.). S-a dedicat teatrului de animaţie unde, doar ca regizor, a realizat zeci de spectacole, multe distinse cu premii naţionale şi internaţionale. Deţine Ordinul pentru Merit în grad de Cavaler, Premiul de Excelenţă pentru întreaga activitate conferit de Ministerul Culturii, Premiul special UNITER pentru teatrul de păpuşi şi este Doctor Honoris Causa al Universităţii de Arte din Târgu Mureş. Este autorul unor importante cărţi, printre care Regia spectacolului de animaţie, Tehnica teatrului de animaţie, Tehnologii digitale în spectacolul de animaţie. În actualul repertoriu al Teatrului Colibri, titluri ca Inimă de piatră, Cavalerii Mesei Rotunde şi Pinocchio poartă semnătura regizorală a lui Cristian Pepino.
“Este o nouă versiune a poveştii, o versiune veselă, cu actori şi păpuşi şi o muzică încântătoare”, Cristian Pepino, regizor.

Vlad Tănase a realizat scenografia spectacolelor Mica Sirenă, O noapte furtunoasă şi Păcală la Teatrul “Fani Tardini” din Galaţi – Secţia păpuşi, a reprezentaţiilor După melci şi Prinţesa Zulufina la Teatrul de păpuşi “Prichindel” din Alba Iulia, a spectacolului Motanul Încălţat al Companiei de Teatru Anim’Arts Bucureşti. A creat păpuşi şi decor pentru producţii UNATC, ale teatrelor “Radu Stanca” din Sibiu, “Ion Creangă” Bucureşti, companiilor Anim’Arts, Pur’Anima ( din care face parte şi alături de care a prezentat spectacolul The Rolling Strings în cadrul Festivalului Puppets Occupy Street – Craiova, 2014).

Preţul unui bilet este de 10 lei, şi se pot cumpăra de la Agenţia Teatrului “Colibri”, de luni până sâmbătă, între orele 10:00 – 13:00 şi 16:00 – 19:00, iar duminica, în intervalul 10:00 – 13:00.

 
Curs valutar BNR - 18-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj