Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Pachete de hrană, pentru veteranii de război
Foştii apărători ai patriei vor primi pachete de orez, zahăr, făină, mălai şi ulei cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial.
Radu SAIZU ,28 aprilie 2015,00:04 nr. afisari:1491

Anul 2015 este anul în care se împlinesc 70 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, an declarat, prin hotărâre de guvern, „Anul Veteranilor de Război”. Cu acest prilej, Ministerul Apărării Naţionale a trimis o înştiinţare către primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, pentru a acorda, din fonduri proprii, pachete de alimente pentru cei ce au luptat, pentru integritatea ţării, pe front. Acest proiect de hotărâre ce priveşte acordarea acestor pachete va fi votat, joi, în şedinţa Consiliului Local al Primăriei Craiova.  

Raportul prevede ca, de Ziua Veteranilor de Război, respectiv Ziua Victoriei, sărbătorite în data de 29 aprilie, respectiv în data de 9 mai, veteranilor să le fie oferite câte un pachet cu alimente pentru fiecare eveniment în parte. Acesta va conţine 2 l ulei, 2 kg zahăr, 2 kg făină, 1 kg orez, 1 kg mălai, pentru fiecare veteran de război prevăzut în anexa ataşată proiectului de hotărâre. Fondurile necesare în vederea distribuirii pachetelor cu alimente, vor fi asigurate din bugetul local. Primarul Municipiului Craiova, prin aparatul de specialitate: Serviciul Administraţie Publică Locală, Direcţia Administraţie Publică şi Asistenţă Socială şi  Direcţia Economico – Financiară vor aduce la îndeplinire prevederile prezentei hotărâri.

Potrivit raportului Direcţiei Administraţie Publică şi Asistenţă Socială şi Serviciului Stabilire Ajutor Social şi Protecţie Socială, ce poate fi consultat pe site-ul Primăriei Craiova, un număr de 130 de veterani de război de pe raza municipiului vor primi alimentele.

Autoritatea publică locală Craiova a manifestat întotdeauna preocupări reale pentru această categorie de cetăţeni care se află în dificultate din cauza vârstei  înaintate sau a stării de sănătate, pentru asigurarea unui trai decent, respect şi recunoştinţa ce li se cuvine.
Se arată în raport

Anul aceste este unul special pentru bătrânii combatanţi, având în vedere că se împlinesc 70 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial şi 25 de ani de la înfiinţarea Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război.
Au transmis reprezentanţii Guvernului pentru primarul Craiovei

 
Curs valutar BNR - 23-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj