Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
NU BADEA (II)
Comechim SA – o victima a lui Badea
A. Craioveanu ,27 octombrie 2015,13:47 nr. afisari:8130

Prin acest serial dedicat lui Badea Pavel ne-am propus să arătăm opiniei publice, celor care cred în acest brand “EDIŢIE SPECIALĂ”, adevărata faţă a unui om care încearca să-şi promoveze o imagine diferită de cea reală.

De la bun început afirmăm cu tărie că sportivul Badea Pavel a fost unul de apreciat, prestaţia lui ca jucător de fotbal la Universitatea Craiova (nu CSU sau alte aberaţii legate de clubul fanion al Craiovei) a fost pe alocuri excelentă. Chiar dacă nu intră în galeria marilor fotbalişti ai clubului Universitatea Craiova, Badea rămâne totuşi unul dintre jucătorii importanţi a acestei echipe de mare tradiţie.

Faptul că a fost un sportiv care s-a evidenţiat nu ne împiedică să spunem adevărul despre acesta adevăr care este unul crud şi diferit cu ceea ce încearcă Badea prin toate mijloacele să pozeze. Însă-şi porecla de “Strâmbu” confirmă faptul că Badea una spune şi alta gândeşte în realitate.

Badea a fost un profitor de vârf al tranziţiei postdecembriste. El a reuşit, împreună cu acoliţii lui, să se îmbogăţească cu mijloace ilegale şi fără să precupeţească vreun real efort.

Da, este adevărat, ca Badea sunt mulţi alţii, dar însă foarte puţini dintre cei îmbogăţiţi rapid au avut şansa să agoniseasca atât de mult valoric cu un efort atât de mic.

Badea este de remarcat într-un fel că a reuşit să se “strecoare” printre “rechinii” postdecembrişti ai Craiovei fără tam tam sau piedică din partea cuiva. Poziţia de fost fotbalist i-a creat numeroase avantaje în activitatile şi demersurile iniţiate.

Nu a fost niciodată chemat de autorităţi să dea măcar o declaraţie pentru ceea ce s-a întâmplat, deşi acest lucru se cuvenea cu vârf şi îndesat în numeroase rânduri.

Imediat după Revoluţie, împreună cu afinul său, Antonie Solomon, contrar legilor în vigoare au pus mâna pe Comechim SA, fosta întreprindere de stat Metalo-Chimice Craiova, care avea în portofoliu circa 200 de spaţii comerciale în municipiul Craiova, dar şi în alte localităţi ale judeţului Dolj. Printre aceste spaţii, cel puţin 40-50 erau locaţii de trei şi patru stele aflate în zonele centrale sau ultracentrale ale municipiului Craiova.

Acest lucru a fost posibil datorită poziţiei de director la această unitate a lui Solomon şi a programului de privatizare în masă MEBO.

Astfel că printr-o inginerie care a depăşit cu mult cadrul legal, Solomon cu câteva sute de mii de dolari de la Badea a pus mâna pe pachetul de acţiuni deţinut de PPM-işti la Comechim SA şi asfel aceștia au devenit acţionari majoritari la o societate comercială care avea un patrimoniu uriaş.

Practic cele mai bune spaţii comerciale din municipiul Craiova au fost prăduite direct sau indirect de tandemul Solomon – Badea.

În final, undeva la sfârşitul anului 2000 Comechim SA şi-a dat după mai multe peripeţii juridice obstescul sfârşit, însă spaţiile comerciale sau banii de pe spaţiile comerciale vândute au ajuns în buzunarele celor doi.

Astfel că Badea s-a trezit după o investiţie de 300.000 – 400.000 de dolari, cei drept la aceea vreme foarte valoroşi, ca coproprietar a numeroase spaţii comerciale care atunci, dar şi acum sunt foarte valoroase şi reprezintă o sursă importantă de venituri.

Cum s-a privatizat Comechimul şi cum s-a ajuns în situaţia ca o societate cu un asemenea patrimoniu să fie lichidată, iar caimacul să rămână la Solomon şi Badea rămâne o nebuloasă pentru opinia publică, nu şi pentru cei care cunosc cu adevărat dedesupturile acestei afaceri.

Deşi au existat zeci de reclamaţii şi plângeri la autorităţile competente la acea vreme cazul Comechim a fost ţinut la sertar de către procurori, deoarece actorii acelor fără de legi au beneficiat de imunitate totală în faţa legii.

La aceea vreme protectorul lui Solomon era nimeni altul decât fostul procuror Dimon, ciumă pentru cei mai mulţi dintre craioveni , mumă pentru Solomon şi Badea.

Gurile rele susţin că odată cu moartea lui Dimon a trecut în lumea de dincolo şi secretul falimentării şi distrugerii Comechim SA.

Culmea este că după ce a pus pe butuci o inteprindere cu asemenea patrimoniu, Antonie Solomon a ajuns primar al Municipiului Craiova, asta probabil ca o recompensă pentru manageriatul deosebit avut la Comechim.

De fapt, nu au contat calitățile anteprenoriale ale lui Solomon, ci ceea ce a vrut PSD-ul, partidul care şi-a făcut un obicei de a promova şi susţine în funcţii cheie indivizi care s-au făcut remarcaţi mai degrabă prin abuzuri şi fără de legi.

Culmea culmilor, este totuşi faptul că după ce Solomon a ajuns primar acum își dorește și Badea această funcție!

Ce contează că nu ai făcut nimic concret niciodată?! Important este să îţi doreşti. Badea merge probabil pe premiza ca având potență financiară poate să obţină tot ce doreste, așa a fost obișnuit, a fost și este cu siguranță un răsfațat…. Crede ca poate să-şi convingă colegii liberali că el este singura soluţie viabilă deşi artmetica, istoria şi geografia românilor clasa a IV-a sunt adversari de temut pt  Badea.

Ca si o  concluzie a acestui episod vrem ca cititorii noştri să înţeleagă faptul că Badea este coautorul lichidării fostei societăţi de stat Comechim SA şi că acesta s-a îmbogăţit în mod ilegal în detrimentrul intereselor reale ale statului roman dar si al angajatilor si actionarilor COMECHIM.

Faptul că nu a fost tras la răspundere se datorează unor circumstanţe specifice Craiovei anilor 90 - relaţiile şi manevrele din politică si parchet şi mai ales de relaţia specială pe care aceştia au avut-o cu procurorul Dimon.

Oamenii trebuie să ştie că Badea s-a îmbogăţit în mod ilegal şi chiar dacă vinovăţia nu i-a fost probată datele certe existente în dosarul Comechim îi probează fără nicio tăgadă beneficiile ilegale şi imorale.

În episoadele următoare vom scoate la lumină alte matrapaslâcuri importante pe care Badea Pavel le-a săvârşit cu scopul îmbogăţirii peste noapte şi împotriva legii.

 
Curs valutar BNR - 16-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj