Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
NU BADEA! (I)
BĂTĂLIA PENTRU CRAIOVA. Lupta pentru acapararea puterii în Cetatea Banilor a început deja
A. Craioveanu ,1 octombrie 2015,19:26 nr. afisari:8329

Partidele politice tradiţionalele ale ultimilor 20 de ani îşi pregătesc tactica pentru asaltul final.

Grupurile de interese, mai ales cele neligitime şi care roiesc în jurul pretendenţilor la fotoliul de primar sau preşedinte de judeţ, îşi fac pregătirea de „război”.

Cei drept, oraşul Craiova se află la o răscruce extrem de periculoasă.

După patru ani de domnie autoritară a „clanului” PSD-ist, condus cu „mână de fier” de perechea: Olguţa Vasilescu - Claudiu Manda, Cetatea Banilor are şansa unei eliberări de sub acest jug de tip mafiot la votul din iunie 2016.

Spunem „are şansa” gândind că de undeva din neant se va găsi o alternativă politică la cei care conduc acum în mod discreţionar Craiova şi judeţul Dolj.

Astăzi, când scriem aceste rânduri nu există însă o soluţie electorală vehiculată pe piaţă care ar putea fi câştigătoare, însă asta nu înseamnă că până la sfârşitul anului opoziţia PNL sau alte partide politice nu vor putea scoate asul din mânecă.

Totodeauna la momentele de răscruce în Craiova au apărut soluţiile salvatoare, uneori chiar în extremis.

Marele Partid Naţional Liberal reprezintă fără doar şi poate o speranţă pentru oraşul Craiova şi judeţul Dolj, însă în niciun caz nu poate fi luată în considerare o desemnare a lui Pavel Badea ca şi candidat al PNL pentru funcţia de primar al Craiovei.

Dacă se va întâmpla asta, cu siguranţă va fi o uriaşă gafă şi oricare dintre persoana pe care o va desemna PSD-ul ca şi candidat va câştiga fotoliul de primar al Craiovei fără nicio emoţie.

Liberalii care-l susţin pe Badea la Primărie sunt lipsiţi de realism şi dovedesc inconştienţă, deoarece omul politic Badea este inexistent si NU poate câştiga vreodată fotoliul de primar al Municipiului Craiova.

Mai mult, în opinia noastră nu-l vedem capabil nici să depăşească vreodată procentul de 20 la sută din cei circa 100.000 de votanţi care se estimează a fi la vot în iunie 2016.

Argumentul că Badea are bani şi poată să-şi suţină de unul singur campania electorală este unul extrem de ieftin şi care nu face cinste marelui Partid Naţional Liberal.

Dacă la asta se rezumă criteriile pe care vrea să le promoveze PNL-ul în politica românească, atunci înseamnă că românii au fost păcăliţi din nou.

Vrem să credem că atât vechii membrii PNL de la Dolj, dar mai ales segmentul PDL-ist, acolo unde sunt oameni politici de mare valoare şi cu vechi state în acest partid, nu se vor lăsa înduplecaţi sau chiar cumpăraţi şi eventual să accepte ca alternativă la mafia PSD-istă din Craiova un „liberal vopsit” şi nepregătit atât profesional, cât şi intelectual precum Badea.

Pe de altă parte, liberalii trebuie să se intereseze de situaţia penală a lui Badea având în vedere că din datele noastre există vreo trei dosare penale cu fapte deosebit de grave in care figureaza si numele lui Badea.

Da, întradevă, deocamdată Badea beneficiază de prezumţia de nevinovăţie, însă nu poţi risca în a expune în faţă un individ pentru care există o probabilitate destul de mare să fie trimis în judecată în cel puţin doua dintre dosare.

Acest principiu este de fapt şi cel susţinut de PNL care îl toacă mărunt, şi pe bună dreptate, pe premierul Victor Ponta, pentru faptul că, deşi trimis în judecată, acesta se agaţă în continuare de scaunul de premier.

Afirmaţiile făcute de Alina Gorghiu, copreşedintele PNL, în urma cu ceva timp, afirmaţii referitoare la Badea sunt unele de complezenţă şi făcute si în necunoştinţă de cauză de aceasta.

Daca PNL-ul vrea să câştige Capitala Olteniei la alegerile din 2016 trebuie să facă o analiză serioasă şi să-şi pregătească un candidat care să aibă şanse să învingă pe Daşoveanu sau Fifor, deoarece în opinia noastră una din aceste două persoane va fi candidatul PSD la Primăria Craiova.

Însă, aşa cum spuneam mai puţin contează numele candidatului PSD având în vedere procentul de 30 - 35 la sută pe care electoratul PSD-ist îl are în Craiova.

Important este numele candidatului PNL, capacitatea lui de a coaliza pe craioveni în tentativa de a scoate oraşul din ghiara mafiei PSD-iste.

Dacă candidatul PNL va fi Badea, alegerile vor fi pierdute din start şi liberalii care vor decide asta vor fi direct răspunzători de rămânărea oraşului Craiova în sfera de influenţă a mafiei PSD-iste.

Facem un apel la omaneii politici liberali cu discernămând şi care doresc cu adevărat binele oraşului Craiova, să nu joace interesele comunităţii craiovene în interes propriu că se joacă cu focul.

Vom reveni!

 
Curs valutar BNR - 21-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj