Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Consiliul Judeţean Dolj investeşte în cultură
Ion Prioteasa: «Delegaţiile din străinătate sau din ţară care ne vizitează rămân plăcut surprinse»
(V. I.) ,1 august 2013,01:09 nr. afisari:1879

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a reafirmat, marţi, interesul administraţiei judeţene de a investi în domeniul culturii, cu ocazia participării la evenimentul prilejuit de “Anuala de Arhitectură 2013”, organizat de Ordinul Arhitecţilor din România - filiala teritorială Oltenia.

Consiliul Judeţean Dolj a stat foarte aproape de această breaslă a arhitecţilor, pe care o preţuim foarte mult. Sunteţi cei care, prin activitatea pe care o depuneţi, lăsaţi foarte multe lucruri comunităţii în care trăiţi. Vin cu mare plăcere în mijlocul dumneavoastră şi sunt onorat să vă pot vorbi.De foarte multe ori, delegaţiile din străinătate sau din ţară care ne vizitează rămân plăcut surprinse să vadă că, dincolo de ştirile care străbat ecranele televizoarelor şi care de multe ori nu ne fac foarte mult bine, Craiova îi întâmpină cu locuri şi clădiri deosebite, cu o arhitectură specială. Avem o zonă cu case vechi, ce au aparţinut boierilor din Câmpia Băileştilor, zonă care, din păcate, nu este pusă în valoare aşa cum ar trebui. Mereu ne imaginăm că va veni o zi în care vom putea accesa fonduri europene pentru a putea pune în lumină zona de care vă vorbeam şi a spune lumii că în Craiova există un loc în care pot fi văzute case vechi, cum poate doar în Bruges există.Consiliul Judeţean Dolj a încercat, de-a lungul timpului, să fie de folos comunităţilor locale, dar şi arhitecţilor prin implementarea unui sistem GIS cu ajutorul căruia se pot realiza prin satelit planurile urbanistice generale ale localităţilor.Suntem în continuare implicaţi în ceea ce înseamnă investiţii în cultură, pentru că, aşa cum ştiţi cu toţii, Primăria Craiova s-a angajat cu toată forţa în proiectul «Craiova - Capitală Culturală Europeană». Municipiul Craiova are şanse foarte mari să atingă acest deziderat. Noi îi dăm tot sprijinul de care are nevoie, pentru că, până acum, Consiliul Judeţean Dolj a investit în cultură peste 17,5 milioane de euro. Nu este prima întâlnire pe care o avem cu toţi colegii arhitecţi din regiunea Olteniei, cu care ne-am dat mâna foarte des pentru a colabora. Ultima oară am participat împreună la vernisarea, la Muzeul Olteniei, a Bienalei de Arhitectură.
A declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa

În luna februarie a acestui an, Consiliul Judeţean Dolj, prin Muzeul Olteniei, şi Uniunea Arhitecţilor din România - filiala euroregională sud-vest Oltenia - au vernisat “Bienala Naţională de Arhitectură Bucureşti 2012”, în cadrul căreia au fost expuse 950 de lucrări.

 
Curs valutar BNR - 21-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj